İzmir’de düzenlenen Eğitim Bilim Olimpiyatında Fizik dalında hazırladıkları ”Magneto Fren” adındaki proje ile olimpiyat birincisi olan Özel Öncü Anadolu Lisesi öğrencileri Süleyman Can Bayram ve Oğuzhan Akdoğan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından ödüllendirildiler.

 

Okul Müdürü Onur Özdemir, proje danışmanları Fizik Öğretmeni İhsan Metin ve Biyoloji Öğretmeni Mutafa Pirdal’ın da hazır bulundukları ziyarette Sezer, öğrencileri tebrik ederek başarı belgesi ve birer çeyrek altın hediye etti.

 

 

 

Okul Müdürü Onur Özdemir’e de plaket veren Sezer burada yaptığı konuşmada ilimizde alınan birinciliklerin gelecek adına umut verdiğini ve Özel Öncü Eğitim Kurumları’nın bu projeyle 3. birinciliğini aldığını söyledi. Öğrencilerin yanı sıra başarıda emeği olan okul yönetimine, öğretmenlerine ve ailelerine de teşekkürlerini dile getiren Sezer, başarıların devamını beklediklerini ifade etti.

 

 

 

Bilindiği üzere, İzmir’de Düzenlenen Beşinci Eğitim Bilim Olimpiyatları’nı İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklaşa düzenlemiş, 6 ülkenin 16 projesi sergilenmeye değer bulunmuştu. 

 

 Yarışmaya katılan yabancı ülkelerden Brezilya biyoloji kategorisinde Kazakistan ise Kimya kategorisinde derece aldı. Yurtiçinde is 56 il proje göndermiş bunlardan 26 ilin 117 bilimsel projesi sergilendi ve 6 proje derece aldı. Yarışmaya  55’i yurt dışından olmak üzere toplam 4053 proje katılmıştı.