Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Yüzde Yüz Eğitime Destek” koordinatörlüğünün genelgesi ile, bir GSM firmasının sponsorluğunda geliştirilen “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Manisa'ya gidecek 462 öğrencilik kafilenin ilk grubu olan 252 öğrenci ve nezaretçi öğretmenler yola çıktı.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden hareket eden kafileyi, öğrencilerin velileri ve Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf sezer uğurladı. Yolculuk nedeniyle kendilerine hediye edilen “Gönül Köprüsü” yazılı şapkalarını giyen öğrenciler ve kendilerini uğurlamaya gelen velileri büyük bir kalabalık oluşturdu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Turgut'un yolculuğun gerçekleşme biçimi hakkında bilgi vermesinin ardından bir uğurlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer projenin bakanlığın en önemli projelerinden birisi olduğuna inandığını söyledi.

Sezer, proje kapsamında Manisa'ya gidecek öğrencileri genel davranış kuralları ve muhtemel tehlikeler konusunda uyarırken, öğrencilerin gittikleri yerlerde kendilerini konuk eden aileler ve toplum nazarında Düzce'yi temsil edeceklerini dile getirdi.

Sezer projenin sadece giden öğrencilerden oluşmadığını, Düzce'nin önümüzdeki haftalarda Kilis'ten gelecek öğrencileri ağırlamaya hazırlandığını da belirtti.

Sezer'in konuşmasının ardından öğrenciler kafile numaralarına göre ayrılmış otobüslere binerek Düzce'den ayrıldılar.

Proje Kapsamında 81 ilden 100 Bin öğrenci, yol hariç beş günlük olarak tasarlanan turlar sayesinde farklı illeri ziyaret etmiş olacak. Gezilerin tamamı sekiz hafta sürecek. Öğrenciler ilk konaklamalarını gittikleri ilin Kredi Ve Yurtlar Kurumu yurtlarında gerçekleştirdikten sonra Mihmandar ailelerin yanına yerleştirilecek. Gezilere katılan öğrenciler ve ailelerinden Hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.