Koronavirüs pandemisi döneminde yüz yüze eğitime ara vermesi nedeniyle Düzce Mili Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin verimli ve keyifli vakit geçirmesi için harekete geçti.

Salgın hastalık döneminde Düzce Masal Okulu projesine kapsamında masal anlatımı yapan 18 öğretmen ve gönüllü anlatıcıların desteğiyle anonim masallar öğrencilerle buluşturuldu. Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Youtube kanalından yayınlanan masallar öğrencilerden büyük beğeni topladı. Müdürlük, bu sefer de projeye farklı bir boyut ekledi.

Düzce Masal Okulu Youtube kanalında yayınlanan masallar için okul öncesi 5 ve 6 yaş ile ilkokul 1. sınıfları kapsayan Masal Dünyam Resim yarışması düzenlendi. Yarışmanın başvuruları da başladı. Düzce Masal Okulu youtube kanalında yayınlanan masalları dinleyen öğrenciler, istediği masal ile ilgili resim yaparak yarışmaya katılabilecekler. Öğrenciler 1 Nisan 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Konu ile ilgili Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “ANADOLUMUZUN kültürel mirasını aktaran masallarımıza devam edeceğiz. Salgın hastalık süresince uzaktan eğitim ve canlı ders alan öğrencilerimizin bir nebze olsun güzel vakit geçirmesini ve bu sürede Anadolu'muzun Kültürel Mirasına katkıda bulunmak için masal anlatımlarımız devam edecektir. Sevgili öğrencilerimizi ve değerli velilerimizi masallarımıza davet ediyoruz. Haydi buyurun masal dinlemeye...” ifadelerine yer verildi.