Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan rotasyonların 1 yıl ertelendiği bildirildi Yönetmeliğe göre 3. hizmet bölgesinde yer alan Düzce’de zorunlu hizmet yılı 4 yıl olarak belirtilmişti. 15 üst yönetici bulunan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 2'si İl Müdür Yardımcısı, 13 Şube Müdürü görev yapıyordu. Buna göre yeni yönetmelik kapsamında Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünde 4 yıldan daha uzun süre görev yapmakta olan şube müdürleri Turgut Cüre, Bahtiyar Erdoğan, M. Haşmet Batur ve Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sedat Turgut’ un görev yerlerinin değiştirmesi gerekiyordu.

 

İlçelerde de büyük değişim yaşatacak yasanın Rotasyon atamalarının ertelenmesiyle birlikte müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin İl Müdürlüğü bünyesinde görevlerine devam edecekleri öğrenildi.

 

Taşra teşkilatı yöneticilerinin hizmette etkililiğini ve verimliliklerini artırmayı esas alan yönetmelikle taşra teşkilatında il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ile il ve ilçe Milli Eğitim Yöneticiler, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih yapacaklardı.

 

Haber; S. KAŞKIR