24 Kasım Öğretmenler Gününün hafta sonuna gelmesine karşın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen genelge ile öğretmen ve öğrencilerin kutlama programına çağrılmasına bir tepki de Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç’dan geldi.
24 Kasım öğretmenler gününün bugün itibari ile öğretmenler için hiç bir anlamı olmayan bir gün haline geldiğini savunan Kılıç, 2012 yılına işaret ederek şöyle konuştu:
2012 Yılı Öğretmenler İçin Kayıp Bir Yıldır
“2012 yılı öğretmenlerin, veli ve öğrenci tarafından en çok şiddete maruz bırakıldığı yıl olarak tarihe geçen bir yıl olmuştur. 2012 yılı öğretmenlerin kendi Bakanı tarafından söylem ve uygulamalarıyla en çok itibarsızlaştırıldığı yıl olmuştur.2012 yılı devletin maliye Bakanı tarafından yok sayılarak en düşük devlet memuru maaşına layık görülerek aşağılandığı yıl olmuştur.2012 yılında öyle söylemler geliştirildi ki yüreklerimiz yaralandı. Öğretmenler az çalışan çalıştığından fazla kazanan bir sınıfmış gibi gösterilecek kamu vicdanında da küçümsenir hale getirildi. Öğretmenler bu toplumun en zor işini üstlenmiş kişilerdir. İnsanlar evlerinde 1 çocuğuyla uğraşamazken bir öğretmenin günde en az 30 öğrenciyle uğraştığını hatırlatmakta fayda olduğu inancındayım. Şimdi soruyorum neyi kutlayacağız? Bir de zorla kutlama yapacağız hem de bir tatil günü.”
Kutlamalara Katılmayacağız
Yaşanan olumsuzluklara rağmen bu törene gidilirse öğretmenlere yapılanları onaylamış olacaklarını söyleyen Kılıç,  bu yıl düzenlenen törenleri protesto ederek katılmayacaklarını söyledi.
Kılıç, “Devletin çalışma takviminde dini ve milli bayramlar bellidir. Bir tatil gününde gelin sizin gününüzü sizin bayramınızı kutlayacağız demek hala vatandaşını ve memurunu öteleyen ve aşağılayan bir tavırdır. Biz Eğitim bir-sen olarak bu kutlamalarda kutlanacak bir şey olmadığı için katılmayacağız.”şeklinde konuştu.
Biz Haddimizi Biliriz
Kılıç, bürokrat atalarında Memur-sen’in bürokrat atamalarına karıştığı yönündeki iddialara da cevap verdi.

Kılıç, “ Memur-senin personel seçiminde kriterleri bellidir. Toplumun değerleri ile örtüşen dürüst memurların arkasında dururuz. Memur-sen hiçbir zaman atama makamı olmamıştır, bunun gibi sunularak da yıpratılmaya çalışılıyor. Memur-sen asla birisi şuraya gelsin diye de ısrarcı olmaz. Çünkü atama makamı siyasilerindir. Biz o zaman siyasilerin yerine geçmiş olur. Biz haddimizi biliriz. Atanacak kişi bu toplumun değerleri örf ve genel yaklaşımı ile çelişiyorsa biz gücümüz yettiğince direniriz.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR