Gelişen teknolojiyi yakından takip eden, ürün ve hizmetlerine yansıtan, bilgi ve teknolojiyi üreten bunu Dünya piyasalarına sunarak satabilen bir ülke konumuna ancak nitelikli bir mesleki eğitimle yapabiliriz.
Mesleki ve Teknik Eğitimde Ülkemizin ve bölgemizin en önemli okullarından olan Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mesleki eğitimin en önemli adresidir. Okulumuz sınavlı ve sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Okulumuzda ATP (Anadolu Teknik Programı) ve AMP (Anadolu Meslek Programı )olmak üzere iki program uygulanmaktadır.

Sınavlı olarak ATP(Anadolu Teknik Programı)  Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanına 30 öğrenci alınacaktır, sınavsız olarak AMP (Anadolu Meslek Programı )na 9.sınıftaki başarı ortalamasına göre  Makine Teknolojileri, Elektrik-Elektronik teknolojileri, Motorlu Araçlar teknolojisi, Bilişim teknolojileri, Harita Tapu Kadastro Alanı,İnşaat Teknolojileri Metal Teknolojisi,Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri alanlarında eğitim görmek üzere 480 öğrenci alınacaktır.



Üniversite yerleştirmelerinde kendi alanlarının devamını yüksek öğretimde seçen öğrencilerimiz kendileri için ayrılan kontenjanlara yerleşerek (MTOK), diğer Anadolu Lisesi Öğrencilerinden daha avantajlı duruma gelmektedirler. Okulumuz ile Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Düzce Organize Sanayi Başkanlığı,İlimizde bulunan Ar-Ge birimleri ile yapılan protokoller ile Mesleki Eğitimdeki yenilikler takip edilerek eğitim kalitesi sürekli güncel tutulmaktadır. Okulumuz mezunları rahatlıkla iş bulma imkanına kovuşmaktadır. Öğrencilerimiz eğitim aldığı 10,11 ve 12 sınıflarda iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalıdırlar. Sigorta primleri her ay Devlet tarafından SGK ya ödenir. Okumuz öğrencilerine Diplomanın yanında İş Yeri Açma Belgesi, Teknisyenlik ünvanı, Europass sertifikası verilmektedir.

Okulumuz bünyesinde yemekhane olup her gün öğrencilerimize uygun ücretlerde yemek verilmektedir. Mezunlar derneğimiz tarafından okulumuzu tercih edecek ilk 80 öğrenciye yıl boyunca bedava yemek verilecektir. Konferans salonu, Spor salonu ve halı saha gibi alanlarımızda öğrencilerimizin sınırsız sosyal aktivite yapmaları sağlanmaktadır.Okul girişlerinde kartlı turnike sistemi uygulanmakta olup öğrencinin saat kaçta giriş çıkış yaptığı velisine sistem tarafından mesajla bildirilmektedir.Lise yerleştirme sisteminde 8 sınıf öğrencilerini okulumuzu tercih etmeye davet ediyoruz.

http://duzceeml.meb.k12.tr/tema/index.php