Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Haftası kapsamında, okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları gerçekleştiriyor. Hafta sebebiyle Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

 

 

 

 

Öncelikle öğrenciler okul bahçesinde toplandı. Ancak öğrencileri toplamak ve susturmak öğretmenleri oldukça zorladı. Öğrencilerin bir türlü sıraya girmemesi öğretmenleri de isyan ettirdi. Mikrofonu alan öğretmenlerden birinin Halil Sezai’nin meşhur İsyan şarkısını söylemesi ilginç görüntülere sahne oldu.

 

 

 

Öğrenciler tarafından çığlık çığlığa karşılanan şarkı sonrası bahçede çember oluşturularak uygulamalı yangın söndürme tatbikatına geçildi.

 

 

Okul öğrencileri ile öğretmenlerinin bahçede hazır bulunduğu tatbikatta itfaiye Amiri Mehmet Polat tarafından öğrencilere, önce yangın anında nasıl müdahale edilmesi gerektiği, hangi yangına hangi söndürme malzemesi ile müdahale edileceği ve bir yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konularında bilgiler aktarıldı.

 

 

Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı. 


Haber: S. KAŞKIR