Pandemi gölgesinde geçen bir yıl boyunca iyi bir lise kazanma hayaliyle Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencileri ve velilerinde sınava iki gün kala heyecan tavan yaptı.

Düzce’de de 102 okulda 358 salonda yapılacak olan LGS,  6 Haziran Pazar günü, saat 9.30’da başlayacak. Öğrenciler sınava bu yıl da eğitim gördükleri kendi okullarında girecek.

Düzce’de toplamda 5 bin 311 ortaokul 8. sınıf öğrencisi, 155 dakika boyunca il genelinde sınavla öğrenci alacak olan 9 okuldaki 690 kontenjana yerleşmek için yarışacak. Sınavlar esnasında ise toplamda bin 242 personel görev yapacak. Yeni tip koronavirüs tehdidine karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen sınav günü öğrenci, veli ve görevli personeller 07.00-15.00 saatleri arasında kısıtlamadan muaf olacak.

SINAV İKİ OTURUM OLARAK YAPILACAK

2 oturum halinde gerçekleştirilecek olan sınavın 9.30-10.45 saatleri arasındaki ilk oturumunda öğrencilere sözel alandan 50 soru yöneltilecek. Öğrencilerin birinci oturumda 75 dakika cevaplama süresi verilecek. 45 dakikalık aranın ardından ikinci oturum ise 11.30-12.50 saatleri arasında yapılacak. Bu bölümde öğrencilere sayısal alandan 40 soru yöneltilirken cevaplamaları için de 80 dakika süre tanınacak.

ADAY ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Öğrencilerin 4 yıllık lise eğitimini şekillendirecek önemli sınav öncesi Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, aday öğrenci ve velileri uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamada öğrencilerin sınava giderken yanlarından geçerli kimlik belgelerini almaları gerektiği hatırlatılırken geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacağı belirtildi.

Sınav esnasında kullanılacak olan araç ve gereçlerin de öğrenci tarafından temin edileceği belirtilirken öğrenciler yanlarında en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması gerektiği belirtildi. Sınav öncesi kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için ise öğrencilerin sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.

VATANDAŞLARA ‘GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ’ UYARISI

Liselere Geçiş Sınavı öncesi Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sınav öncesi gerekli olan tüm önlemlerin alındığını belirtirken vatandaşların da öğrencilerin geleceğinin etkileyecek olan bu günde sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Öğrencilerimiz için önem arz eden söz konusu sınavların güven ortamında huzurlu bir şekilde yapılabilmesi için kamu kurum ve kurumlarımızca gerekli tedbirler alınmıştır. Bu süreçte halkımızın da sınav esnasında, sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, iş yerlerinde, kahvehane ve düğün salonu gibi mekânlarda her türlü gürültü kirliliğine yol açacak davranışlardan kaçınması, araçları ile seyir halindeyken cadde ve sokaklarda yüksek sesli müzik dinlenmemesi, klakson çalınmaması son derece önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.