Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çocukların okul kaygılarını gidermek ve onları okul ortamınaalıştırmak amacıyla bir hafta öncesinde 1. sınıflara uyum eğitimi düzenliyor. Bu eğitimlerde öğrenciler, çeşitli oyunlar ve sportif etkinliklerle okulu,öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıyor.

Düzce'de de Anasınıfı öğrencileri ile ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 2013-2014 Okula Uyum Programı çerçevesinde bir hafta önceden okula başladı. Anne ve babaları ile birlikte okullarına gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Okulu gezen ve öğretmenleriyle tanışan minikler epey heyecanlıydı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, merakla ilk ders zilinin çalmasını bekledi. Minik öğrencileri ilk günlerinde velileri de yalnız bırakmadı. Sınıfları dolduran minik öğrenciler ilk derslerinde bir hayli heyecanlıydı.Öğretmenleriyle tanışan minik öğrencilere ilk derste velileri de eşlik etti.

 

 


Her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı öğrencileri anne ve babalarından ayrılacakları korkusuyla ağlarken bazılarıysa heyecan ve merakla okul ve sınıflarını tanımaya çalıştı. Minikler ilk hafta okul ve personel ile tanışacak ve okulun bölümlerini gezip tanıyacak. Okula güvenle gidip gelme eğitimi alacak olan okul ve sınıf kurallarını tanıyıp; çizgi çalışmaları yapacaklar.

 

Haber; S. KAŞKIR