Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi ve Türk Astronomi Derneği (TAD) ve Düzce Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen Astronomi Şenlikleri bugün itibariyle sona erdi.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan şenliğe, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyen ve lise düzeyinde eğitim veren sosyal bilgiler ile fen bilgisi öğretmenleri katıldı. 500 öğrenci ve 116 öğretmeni astronomi ile buluşturmayı amaçlayan şenlikte özellikle öğretmenler gök bilimi hakkındaki sunumları takip ederek oluşturulan sistem ile uzayda gezinti yaptı. Bugün ise düzenlenen kapanış töreni ile Astronomi Şenlikleri son buldu.

“Desteği olan herkese teşekkür ediyorum”
BİLSEM Müdürü Kenan Göktepe, şenliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu çalışmalara girişirken sonuçta belirli bir giderimiz, masraf ve bütçemiz destek almamız gereken kurumlarımız oldu. Bunlar için öncelikle Düze Valiliğimize, il milli eğitim müdürümüze ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu projenin başlangıçtan onayına, maddi desteklerine kadar hep arkamızda oldular.”
“Bizim yaptığımız eğitimlere aynı ilgiyi göremiyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, müdürlük olarak yapılan etkinliklere gösterilmeyen ilginin bu şenliğe gösterilmesine sitem ettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“3 gün süren öğretmenlerimize yönelik astronomi eğitimini tamamladık. Ben de dün akşam gözlemine katıldım. Şunu gördüm ki öğretmenlerimiz çok heyecanlı öğrenme noktasında bu beni çok mutlu etti. Bizim birtakım yaptığımız eğitimlerde aynı merakı göremiyoruz. Sanki zoraki yapılmış gibi durumlar yaşanıyor ama buradaki eğitimlerde öğretmenlerimiz çok mutluydular. Mutlu oldukları için de eminim çok şey öğrendiler. Buradaki başarıyı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum.”

Protokol tarafından yapılan teşekkür konuşmalarının ardından seminere çeşitli üniversitelerden gelerek destek veren akademisyenlere teşekkür plaketi ve hediye takdim edildi.