İlköğretim tahsilini tamamlamaları için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve özellikle kız çocuklarının eğitimini yarıda bırakmaması için başlattığı kampanya çerçevesinde Düzce İl Müftülüğü personeli, geçen yıl 40 kız öğrenciye verdiği burs sayısını, bu yıl 79 öğrenciye çıkardı.

Başlatılan kampanya çerçevesinde, maddi durumu iyi olmayan, başarılı 79 öğrencisine burs verildi. Müftülük tarafından düzenlenen törenle eğitim bursunun ilki ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan bir kitap seti takdim edildi.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, “Ülke genelinde doğu ve güneydoğu başta olmak üzere Kız çocuklarının okulsuz kalmaması için başlatılan kampanya çerçevesinde il ve ilçe müftülükleri olarak bizlerde kendi maaşlarımızdan katkı yaparak ilimizdeki kız çocuklarının öğrenimlerine devam etmesi için destekte bulunduk” ifadelerini kullandı. Gürpınar, geçen yıl 40 kız öğrenciye verilen bursun bu yıl 79 öğrenciye ulaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. İlköğretim tahsilini ve özellikle kız çocuklarının eğitimini önemsediklerini söyleyen Gürpınar, burs almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek, eğitim hayatlarında başarılar diledi.