Yeni tip koronavirüs salgını (COVİD-19) nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerini uzaktan sürdürülmesi nedeniyle okullarda mart ayından bu yana bayrak töreni yapılamıyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu duruma karşın 11 Ocak Pazartesi günü tüm okullarda bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okunması çağrısı yapmıştı.

Bu çağrının ardından Düzce’deki tüm okulların bahçesinde saatler 10.00’u gösterdiğinde okul personelinin katılımıyla tören düzenlenerek İstiklal Marşı okundu. Öğrenci ve veliler ise evlerinden EBA TV kanallarında aracılığıyla törene eşlik etti.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de Namık Kemal İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Tören sonrası açıklama yapan Yiğit, “Biliyorsunuz yaklaşık bir yıl bir salgın dönemi yaşıyoruz. Buna bağlı olarak okullarımızda da yüz yüze eğitime ara verildi. Uzun zamandır çocuklarımız düzenli olarak okula gelemiyorlar. Bir ara belli kademelerde biraz başladık yüz yüze eğitime, daha sonra tekrar ara verdik. Şimdi 15 Şubat’a kadar eğitime ara vermiş durumdayız” dedi.

“DİLEĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN KISA SÜREDE OKULLARINA KAVUŞMASI”

 Uzun zamandır okullarda İstiklal Marşı’nın okunamadığına değinen Yiğit, “Sayın Bakanımız da bu konuyla ilgili 81 ilimizde böyle bir çalışma bizlere önerdi. Türkiye’deki ve Düzce’deki tüm okullarımızda okuldaki personelin katılımızla yeniden marşımızı duyalım diye İstiklal Marşı töreni düzenledik. Ailelerimiz, öğretmenlerimiz ve çocuklarımız da evlerinden bu törene bugün saat 10.00’da eşlik ettiler. Biz de bugün saat 10.00’da Namık Kemal İlkokulumuzda arkadaşlarımızla İstiklal Marşımızı okuduk. Dileğimiz tez zamanda bu salgın döneminin sona ermesi. Ülkemizin ve dünyanın şifaya konuşması ve öğrencilerimizin de okullarına kavuşmaları” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK DÜZCE’YE 1.240 TABLET GÖNDERDİ

Maddi yetersizlik nedeniyle elektronik cihaza erişemeyen ve bu nedenle eğitimden mahrum kalan öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak adına Düzce’de yapılan tablet dağıtımıyla ilgili de konuşan Yiğit, “Tablet dağıtımı noktasından bakanlığımız bize 1240 tane gönderdi. Bu tabletlerin tamamı isimlere gönderdi. Çünkü bakanlığımız bunları Sosyal Yardımlaşma Vakfı verilerinden çocukların ekonomik durumlarına göre, kardeş sayılarına göre tespit edip bize isimlere gönderdi. Biz de bunları isimlere gönderdik. Okullar da gelen isimlere tabletleri dağıttılar” açıklaması yaptı.

TOPLAMDA 1.500 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Bakanlığın dışında da tablet dağıtımının gerçekleştirildiğini söyleyen Yiğit, “ Bunun dışında bizim kendimizin almış olduğu tabletler de oldu. 30 köyümüzde EBA Destek Noktası kurduk. Buralarda yine vakfımızla tabletler aldı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımız bize 68 tablet bağışladı. Onun dışında hayırseverlerimizin verdiği tabletler oldu. Toplamda 1.500 çocuğumuza tablet ulaştırdık.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN