Düzce Üniversitesi, kuruluşunun 6 yılını dün düzenlenen törenle kutladı. Öncü TV Ana Haber bültenine konuk olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, dünden bugüne geçen 6 yılı değerlendirdi.

Düzce Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulan bir üniversite için önemli başarılara imza attığını söyleyen Rektör Şerifoğlu, dünya listelerine girebilen ancak Düzce için çalışan bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi

Kalbimizin Bir Yanı Düzce İçin Atıyor

Şerifoğlu,“3 fakülte 5 bin öğrenciden bugün 10 fakülte ve 11 bin öğrenciye sahibiz. Bu 10 fakültenin 4’ünde öğrencimiz yok. Çünkü yeni kuruldular. Belli bir sayıya ulaşmadan YÖK tarafından öğrenci kontenjanı verilmiyor fakültelere. Eğitim, teknoloji fakültemiz gibi şuana kadar öğrenci alamadığımız fakültelere bu yıl birkaç bölüme birden öğrenci alma şansımız olacak. 3-4 yıl içinde 15 bin öğrencili 2 bin elemanı olan ve binlerce mezunu olan üniversite haline geleceğiz. Bunun içinde bugünden planlama yapmak gerekiyor. Biz üniversitemiz için plan yaparken 3 ya da 4 yıl öncesini değil 10-15 yıl öncesini temel alarak plan yapıyoruz. Çünkü Düzce’nin bir hedefi var ve “Ben bir üniversite kenti olmak istiyorum” diyor. Bizim kalbimizin bir yanı Düzce için atıyor. Bu nedenle yapılacak daha çok işimiz var. Dünya listelerine girebilen ama Düzce için çalışan bir üniversite olmak istiyoruz.”dedi.

Türkiye’de bu şekilde yolu olan tek üniversite biz kaldık

Yol sorununa değinen Şerifoğlu, Türkiye’de bu şekilde yola sahip tek üniversitenin Düzce Üniversitesi olmasının son derece üzücü olduğunu söyledi.

Şerifoğlu, “Üniversitenin ana yoldan kampüs alanına kadar çift gidiş geliş bisiklet yolu olan mümkünse yeşillendirilmiş güzel bir yola ihtiyacı var. Türkiye’de bu şekilde yolu olan tek üniversite biz kaldık. Bu hakikaten üzücü. O anlamda öğrencilerimizin, çalışmalarımızın daha da önemlisi hastanemize gelip giden hastalarımızın konforu için iyi bir yola ihtiyacımız var. Öğrencilerimizle yaptığımız sohbetlerde ve anketlerde en büyük sorun yol çıkıyor. Üniversitemizin yol yapmada ne yetkisi ne de bütçesi var. 2008 yılında kara yollarına yazı yazarak yetki ve bütçe istemiştim ancak kabul edilmemişti.” dedi.

Hayırseverlere çağrı

Yeni fakültelerin yapılması için hayırseverlere çağrıda bulunan Şerifoğlu, Nevşehir ve Erciyes Üniversitelerini örnek gösterdi.

Şerifoğlu, “Nevşehir Üniversitesi'nde her binanın üzerinde bir hayırseverin ismi var. Üniversite çok yeni bir üniversite ama her bina bir hayırsever tarafından yaptırılmış. Bu tür kampüsleri gördüğümde benim kalbim başka türlü çarpıyor. Bizim de hayalimiz Düzce’de hayırseverler isimlerini yaşatmaları için bu tür bağışlarda bulunması. Bir üniversiteye bu tür bağışlarda bulunmak çok güzel bir duygu olmalı. Üniversite birçok kulağa hizmet edecek ve bu isimlerle anılacak. Biz ismini yaşatmak isteyen, ülkenin çocuklarına hizmet etmek isteyen hayırseverleri üniversitemize bekliyoruz.” dedi.