15 Temmuz hain darbe girişiminin simge ismi Şehit Ömer Halisdemir adına Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından 81 ilde düzenlenen “Şehit Ömer Halisdemir’e Mektup” Yarışmasının mimarları Ortaokul Müdürü Murat Zengin, Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz ve Türkçe Öğretmeni Musa Dursun, Öncü Radyo ve Televizyon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve kurum çalışanlarına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Projenin koordinatörlüğünü yapan eğitim görevlilerinden Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz, 15 Temmuz’da milli iradeye karşı yaşanan ayaklanma sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak darbenin seyrini değiştiren ve direnişin ismi olarak tarihteki yerini alan Şehit Ömer Halisdemir adına düzenlenen projenin bundan sonraki aşaması hakkında bilgi verdi.

“Ödül programı Külliye’de olsun istiyoruz”
Projenin ilk aşamasını bitirdiklerini belirten Tokgöz şöyle konuştu: 
“Bundan sonraki aşamasında Sayın Valimiz Cumhurbaşkanımızla yaptığı toplantıda kendilerine kitabımızı ve mektubumuzu ilettiler. Sayın Bakanımız Faruk Özlü yine kendileriyle irtibat halindeler. Biz istiyoruz ki finalde ödül programını Külliye’de yapalım 15 Temmuz Şehit yakın ve Gazilerimizle birlikte.”

“Bu eserle onlara seslenmek istiyoruz”
Projenin son aşamasında kitabın çeşitli dillere çevrileceğini söyleyen Tokgöz, “Projemizin son aşamasında ise 7 dil ve 7 Türkçe lehçeye çevrilmesi aşaması var. Bu işin planlaması yurtdışında yapıldı ve 15 Temmuz dış ülkelerin yaptığı bir projedir. Biz de onlara böyle seslenmek istiyoruz. Bu konuda Sayın Rektörümüz de durumu arz ettiğimizde sıcak baktı. Külliye’deki programdan sonra üniversitemizde oluşturulan komisyonca çevrilecek.” İfadelerinde bulundu.

“Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’nun da 4 eseri var”
170 sayfadan oluşan kitap hakkında bilgilendirmelerde bulunan proje koordinatörlerinden Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz, “Kitabımızda 81 ilin birincisi var. Tabiki bu Düzce prjesi olduğu için Düzce’nin de bir ayrıcalığı olsun istedik. Düzce’de ilk 4’e giren çocuklarımızın ve mansiyon ödülü verdiğimiz Iraklı yavrumuzun eseri var. O bizi çok etkiledi. Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’nun 4 eseri var. Bir de kitabımızın sonuna da Kültür Müdürlüğümüzden aldığımız Düzce’nin 2 sayfalık tanıtımı var.” diye konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER