TBMM Genel Kurulu, üniversiteleriyle 7 Haziran 1995’ten sonra "her ne sebeple olursa olsun" ilişiği kesilen öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarına olanak sağlayan tasarıyı kabul etti. 1980’den sonra çıkarılan bu 12. aftan, diğer aflardan yararlanmak için başvurmayan veya başvurdukları halde yararlanamayan üniversite öğrencileri de yararlanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı harp okulları, Gülhane Askeri Tıp Akedemisi, astsubay meslek yüksek okullarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görürken 7 Haziran 1995’den sonra ilişiği kesilenler ise eğitimlerine denklik yönünden uygun sivil üniversitelerde devam edebilecekler.

Genel Kurul’da kabul edilen ortak önergeyle Polis Akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumları da yasa kapsamına alındı. Sağlık eğitim enstitüleri gibi kapatılmış kurumlardan ilişiği kesilenler veya kurumlarına dönmeleri mümkün olmayanlar için de yine üç parti anlaşarak ortak önerge verdi. Bu okullardan ayrılanlar da denklik yönünden uygun yükseköğretim kurumlarında haklarını kullanabilecekler.

400 bini açıköğretim öğrencisi olmak üzere 640 bin öğrenciyi kapsaması beklenen yasadan yararlanmak isteyenler, ilişiklerinin kesildiği kuruma iki ay içinde başvurabilecekler. Devamsızlıktan kalınan dersler için bir öğrenim yılı devam ve dört sınav hakkı tanınacak. Başarısız olanlara ise devam zorunluluğu bulunmuyor.