Düzce Üniversitesi'ne kayıt için gelen öğrencilerin en büyük sorunun "barınmada yaşanan sıkıntıların olduğu" gözleniyor.Kayıtların yapıldığı alanlarda özel yurtlar stant açarak kendileriin tanıtmaya ve öğrenci kaydetmeye çalışırlarken Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'na ait hiç bir yetkilinin ortalıkta görülmemesi tartışmalara neden oluyor. İnternet dışında aileleriyle birlikte Düzce'ye şahsen kayıt için gelen aileler, daha uygun fiyatla kayıt yaptırabilmek için Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtları aramalarına rağmen gelen öğrencilere "doyurucu cevap verilememiş olması" tedirginliklere yol açıyor..

            UMUT DAĞITILIYOR

Konuyla ilgili olarak öğrenci yurt müdürlüklerinin dışında Düzce'de yetkili müdürlük bulunmadığı için yurt müdürlerinin hem bilgi vermekte hem gelecek yatırımlar konusunda açıklama yapmaktan kaçınmaları Düzce'de yurt inşaatlarının geleceği konusundaki belirsizliği ortaya çıkarıyor...

 

            "OYALAMA" HOŞ DEĞİL!

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'yle yaptığı ön protokolle yurt binası yapımının devam ettiği inşaatta kaba inşaatı dahi bitmemiş olmasına rağmen öğrencilerin telefonla yaptıkları  müracatta "eylülde açacağız" diyerek adeta  "umut" dağıttıkları söyleniyor.2014 yılında bu tür "umutlar" dağıtıldığını dile getiren bir öğrenci velisi :"Kredi Yurtlar Kurumu net olmalı.Varsayımla veya umut dağıtarak oyalama taktiği gütmemeli" dedi..Adının açıklanmasını istemeyen bir başka veli de, bahse konu inşaatı görmek için gittiğini ancak o inşaatın birakın eylülde, 2015'in sonunda yetişmesinin de zor olduğunu gördüğünü belirterek "Bize kurum net cevap vermeli. Biz evlatlarımızı sokakta bekletemeyiz.Biz çocuğumuzu yurda kaydını yaptırarak evimize huzurla dönmek  istiyoruz" dediler..

Kredi Yurtlar Kurumu'nun net cevap vermeyişi yüzünden özel yurtlara da kayıt yaptırmaktan çekindiklerini ifade eden öğrenci velileri, kendilerinin "boş hayal ve vaadlerle  oyalandıklarına kahrettiklerini " belirtmeden de geçemediler..

            2014'DE DE AYNI  SIKINTILAR YAŞANMIŞTI

 Atatürk Bulvarı'nda  depremde ağır hasar görmüş yurt binasının yıkılmasıyla gündemden düşmeyen Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurt inşaatlarının da bu şekilde yarım yurt inşaatı gösterilerek "kayıt için umut ve söz verilerek" öğrenciler bekletilmiş bir çok öğrenci ve anne-babalar çaresiz bir bekleyiş içine girmişti..

Haber;E.TAYHAN