Düzce Üniversitesi 2009-2010 akademik yılı mezunitey töreninden sonra akşamda kapanış kokteyli yapıldı. Başta Rektör Prof. Dr. Funda sivrikaya şerifoğlu ve Rektör yardımcıları öğretim üyeleri yüksek okul müdürleri ve Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ve öğrencilerin katıldığı kokteylde bir yılın yorgunluğu canlı müzik eşliğinde atıldı.
Diğer yandan gündüz mezuniyet töreninde ortaya çıkan kep krizinin yanlış anlama ve bilgi eksikliğinden kaynaklandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Üniversite'ye mezun olan ve mezuniyet törenine katılacak olan öğrenci sayılarına göre yüksek okullardan Üniversite'ye bildirilen sayılarda keplerin gönderildiği ancak Akçakoca'dan törene bildirilen sayıdan daha fazla öğrencinin katılmak istemesi sonucu böyle bir durumun yaşandığı ve daha sonra konunun netleştiği öğrenildi.
Mezuniyet töreni sırasında kep krizi nedeniyle tepkilerini ortaya koyan öğrenciler düzenlenen kokteyle katılarak doyasıya eğlendiler. Öğrenciler Düzce'de okumaktan çok mutlu olduklarını kep krizinin bir yanlış anlamadan kaynaklandığını belirterek, sorunun daha sonra çözüldüğünü ve günün güzel başlamayıp güzel bittiğini söylediler. Diğer yandan yaşanan bu kep krizi üzerine diğer Üniversitelerden, örneğin en yakın Sakarya Üniversitesi'nden aldığımız bilgiye göre mezuniyet törenine katılacak olan tüm öğrenciler cüppe ve keplerini kendileri Üniversite'de ilgili bölüme 25 lira ödeyerek alıyorlar. İsteyen parasını verip aldığı için hem böyle bir sorun yaşanmıyor hem de Üniversite'ye ekonomik katkı sağlanıyor. Düzce Üniversitesi mezuniyet töreninde Rektör'ün yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencilere verilen plaketler hediyeler ve öğrencilerin kep ve cübbeleri Tanıtma ve Kalkınma Vakfı tarafından karşılandığını söyledi ve bu katkılar için vakfa teşekkür etti.

Haber; H. KAYA