Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okuma yarışması düzenlenmiş ve yarışma sonucunda en fazla kitap okuyan öğrencilere ödül verileceği belirtilmişti. Okulların açılmasına rağmen hala yarışmanın sonuçlanmaması gündeme gelirken Vali Bülent Kılınç ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından beklenen açıklama bugün geldi.

Kılınç, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “ Verdiğimiz sözü tutacağız ve kampanyanın sonucunda ödülleri dağıtacağız. Derin çaplı araştırmalar sonucunda dereceye girenleri de belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de yapılan araştırmaların kolay bir iş olmadığını söyleyerek “Yarışmanın sonucunu belirlemek için köylere kadar gitmemiz gerekiyor. Derin çaplı bir çalışmanın sonucunda dereceye girenlere ulaşacağız ve ödülleri vereceğiz. Kısa süre içerisinde yarışma sonuçlanacak. Kitap okuyanlarda hak ettiği ödülleri alacak.” ifadelerini kullandı.