Gümüşova’da Ortaokulunda öğrencilerin hazırladığı "4006 TÜBİTAK Bilim" fuarının açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle başlatılan "4006 TÜBİTAK Bilim" fuarları kapsamında düzenlenen sergide, öğrencilerin hazırladığı 20 proje sergilendi.

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap okulun bahçesinde hazırlanan stantlarda öğrencilerin eserlerini sergilediği fuarı ziyaret etti. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde gören Azap, çalışmalar hakkında bilgi alarak başarılı eserlerden dolayı onları tebrik etti.



Fuarda birçok farklı branşlarda 20 başarılı proje yer aldı. Öğrenciler tarafından oluşturulan ‘Tıkla Oyna’ projesi ve endemik bitki örtüsünü anlatan projeler Azap’ın beğenisini kazandı.





Azap, fuar hakkında düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Öğrenciler, Düzce’nin geleceğine, Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak projelere imza atmışlar. Çok basit aletler de var, çok güzel elektrikle yapılan çalışma da var. Ben, çok başarılı buldum. Bunlar geliştirilebilir. Bizler de belediye olarak bu tür çalışmalara gerekli desteği vereceğiz. Çocuklarımızın kabiliyetlerinin gelişmesi için elimizden gelen bütün yardımı yapacağız.”