Türkiye genelinde81 ilde eş zamanlı olarak küçük yaşta trafik bilincinin oluşturulması amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Düzce’de de 25 bin öğrencinin geçeceği eğitim programı ilk olarak Uzunmustafa İlkokulu öğrencilerine verildi. TÜSEKON Düzce Temsilcisi Armağan Halil Albayrak düzenlenen eğitim programında çocuklara trafikte bilinçli olunması, başkalarının hakkına saygı gösterilmesinin gerekliliği, yol ve çevresinin güvenli kullanımı, trafik kazaları, sebep ve sonuçları anlattı.

Eğitime yoğun katılım gösteren öğrencilerin sürücülerin emniyet kemeri takmaması ve servis şoförlerinin daha dikkatli olması gerektiği konusundaki hassasiyetleri gözlerden kaçmadı.



25 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencisi eğitimden geçecek
“Erken yaşlarda başlayan eğitimin ilerleyen yaşlarda verilecek eğitimden daha etkili ve kalıcı olduğu gerçektir.” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, proje hakkında bilgiler verdi:

Yiğit, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile sürücü eğitimcileri konfederasyonu bir sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol çerçevesinde ülkemiz genelinde tüm okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik bilincinin aktarılması ve toplumsal farkındalığın oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye genelinde 6 buçuk milyon, Düzce ilinde 25 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencisi proje kapsamında trafik eğitiminden geçirilecek.Eğitimler bugün ülke genelinde eş zamanlı olarak bu başladı. 31 Aralık 2017 tarihine kadar da tamamlanacak. Eğitimler bakanlıkça hazırlanan videolar ve motorlu taşıtlar sürücü kurslarında görevli olan usta öğreticiler tarafından verilecektir. Eğitimler bir yıl içinde tamamlanıp gerekli planlamalar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak. Programa katılan öğrencilerimize katılım belgesi verilecek.” diye konuştu.

Bahar geliyor, oyuna dalıp dersleri ihmal etmeyin
Yiğit öğrencilere derslerini ihmal etmemeleri uyarısında bulunarak tavsiyelerde bulundu:

“Şimdi bahar geliyor daha çok oyun oynayacağınız zaman geliyor. Dikkatli ve risksiz oyunlar oynayalım. Oyunlara dalıp da derslerimizi ihmal etmeyelim ve kitap okuma faaliyetlerimizi aksatmayalım.”

Programda öğrenciler servis şoförlerinin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini ve emniyet kemerlerini mutlaka takmaları gerektiğini vurgularken kendi servis şoförlerinden de örnek gösterdi.