Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Düzce Masal Okulu Projesi’nin il genelinde 10 bin öğrenciye ulaştığını bildirdi.

Müdürlükten projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Özellikle okul öncesi ve ilkokul dönemlerinde çocuklarımızda zihinsel, dilsel ve düşünme becerilerini geliştirmede önemli rolü bulunan masallarımız kültür mirasımızın aktarılmasında da önemli bir role sahiptir.

Düzce Masal Okulu Projesi öğrencilerimizin dilsel, zihinsel ve düşünme becerilerini geliştirmek yanında ayrıca öz kültürümüzü anlatan ve onlara miras olarak kalabilecek ahlaki ve kültürel değerlerimizi aktarmaktadır. Bakanlığımıza bağlı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Anadolu Masalları Projesi kapsamında yer alan ve yerelde anonim olarak anlatılan masalları çocuklarımız ile buluşturduk.”

Kurulan masal stüdyosunda bugüne kadar gönüllü öğretmenlerin, öğrenciler için 35 masal anlattığı ve anlatmaya devam ettiği aktarılan açıklama, şöyle devam etti:

“Düzce Masal Okulu video paylaşım sitemizde 35 adet masalımızın toplam 156 dakika 38 saniyelik video yayını ve 9 bin 904 kişi izlenme sayısını ulaşmıştır. Yeni yayınlayacağımız masallarımız ile öğrencilerimizin evlerine konuk olmaya onlarla masal dünyasının uçsuz bucaksız göklerinde dolaşmaya devam edeceğiz. Düzce Masal Okulu Projesi kapsamında masal anlatımına gönüllü olan Nurullah Kapusuz, Engin Karahan, Nursel Yıldır, Özlem Uyanık, Özge Çeltek, Zeynep Özcan, Burcu Alpler, Duygu Alpler, Zehra Avan, Emre Tazegül, Utku Demiralay, Ayşe Arslan, İpek Çakmak Yılmaz, Dicle Say, Habibe Uysal, Zerrin Taşçı Yaşar, Gamze Yalın, Elif Demir, Gupse ve Serhat Gündüz, Gözde Korkmaz, Seval Gökçe ve Simge Peker öğretmenlerimize ayrıca projemize dışarıdan destek veren tiyatro sanatçıları Seçkin Yılmaz ve Nurullah Çelebi'ye özgüvenleri ve verdikleri emek için teşekkür ediyoruz. Düzce Masal Okulu yeni masallarla öğrencilerimize misafir olmaya devam edecektir.

Web seminerleri devam ediyor

Öte yandan Düzce Bilge Liderlik Akademisi ara tatil döneminde web seminerlere devam ediyor.

Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, “Bilge Liderlik Akademisi kapsamında gerçekleştirilen web seminerlerinde Eğitimci Sayın Ahmet Çiftçi 'Uzaktan Eğitimde Oyunun Etkisi' ile Öğr. Gör. Sayın Mete Han ÜNER de 'Sağlıklı Yaşamın Temel İlkesi Olarak Beslenme' ve beslenmenin çocuklarımızın öğrenme, anlama, algılama ve sağlıklı yaşamın okula etkisi konusu ile seminerlerini gerçekleştirdi. Devamında 1.sınıf öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik 3 akşam üst üste farklı konularda gerçekleştirdiğimiz, Aile Katılımının Eğitim ve Öğretimdeki Yeri ve Önemi, Etkileşimli Okuma ve Okuma Yazmaya Geçtikten Sonra Çocuğun Desteklenme Sürecine dair seminerlerimiz Prof. Dr. Kasım YILDIRIM, Prof. Dr. Fatih Çetin Çetinkaya ve Doç. Dr. H. Kaan Keskin ile devam etti. LGS sınavına girecek olan öğrencilerimize, velilerimize ve danışman öğretmenlerimize yönelik yapmış olduğumuz LGS kazandıran tavsiyeler konulu web seminerimiz de Eğitimci Yazar Sayın Metin Özdamarlar'ın anlatımıyla tamamlandı. Ara tatil ve seminer döneminde de devam edecek olan web seminer etkinliklerimiz öğretmen ve velilerimizin yoğun katılım ve ilgisi devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.