1.5 yıllık zorunlu pandemi arasından sonra yüz yüze eğitim 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde ve tam zamanlı olarak başladı. Yeni tip koronavirüs salgınının devam ettiği bir ortamda okullarda her türlü tedbir alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son kabine toplantısının ardından 17 yaş altı nüfusun artık vakaların 4’te 1’ini oluşturduğunu açıkladı ancak durumun kontrol altında olduğunu ve yüz yüze eğitimden geri dönülemeyeceğini kaydetti.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü de 3. haftasını geride bırakan yüz yüze eğitimde Düzce’deki son durumla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

‘Her türlü önlem alınıyor’

Açıklamada, “Salgının hayatımıza etkisinin devam ettiği süreçte, okullarımızda eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenli olarak sürdürülebilmesi için Müdürlüğümüz tarafından okullarımızda gerekli tüm tedbirler alınmış olup, öğrencilerimizin ve tüm eğitim çalışanlarımızın sağlığı için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. MEB ve TSE arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü" çerçevesinde yeniden "Okulum Temiz" belgesi ile belgelendirilen okullarımızda öğrencilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın sağlığa uygun ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için her türlü önlem alınmakta, düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.” denildi.

‘Yüz yüze eğitime ara verilen okul yok’

Bir kez daha salgın ortamında en güvenli ortamın okullar olduğu ve vaka nedeniyle eğitime ara verilen okul olmadığı belirtilirken, “Müdürlüğümüz tarafından okullarımıza öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımı için maske ve dezenfektan, yine okullarımızda gerekli hijyenin sağlanması için temizlik malzemesi alınarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 321 resmi ve özel okulumuzda 70 bin 037 öğrencimiz; uygun sağlık koşullarında, maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde öğrenimlerine devam etmektedirler. İlimizde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen okulumuz bulunmamaktadır. Bu da şunu gösteriyor ki, şu anda salgın ortamında en güvenli ortam okullarımızdır.” denildi.

Vatandaşlara aşı ve tedbir çağrısı

Yüz yüze eğitimin devamı için vatandaşlara aşı ve kurallara tam uyum çağrısının da yapıldığı açıklamada, “Öğrencilerimizin geleceği ve yüz yüze eğitimin aralıksız devam edebilmesi için okul dışı ortamlarda da vatandaşlarımızın, velilerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, aşı olmayan vatandaşlarımızın uzmanların uyarılarını dikkate alarak aşı olmaları büyük önem arz etmektedir. Salgın döneminde en güvenli ortam okullarımız, öğrencilerimiz okullarında güvendeler ve mutlular.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan söz konusu açıklamada yüz yüze eğitime ara verilen sınıflarla ilgiliyse bilgi paylaşımı yapılmadı.