İlköğretim öğrencilerinin eğitim açısından geleceklerini belirleyen Seviye Belirleme Sınavı bugün tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de yapıldı. Sınava girecek öğrenciler aileleriyle birlikte sınav saatine 1 saat kala okul bahçesine geldi. Kimlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alınan öğrencilere görevliler tarafından önce cevap formu, salon yetkilisi tarafından kurallar okunduktan sonra da soru kitapçıkları dağıtıldı.
Öğrenciler sınav salonunda ter dökerken, veliler ise okul bahçelerinde heyecanla bekleyişe koyuldu.

Sınava katılacak öğrenciler yaklaşık 1 yıldan bu yana hazırlık yaptıklarını anlatarak başarılı olmak istediklerini dile getirdi.

Çocuklarının aylardır sınava hazırlandığını, onların başarılı olması için ellerindeki imkanları seferber ettiklerini anlatan velilerin heyecanı ise görmeye değerdi. En az çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyleyen veliler başarısızlık ihtimalini düşünmek bile istemediklerini, çocuklarının iyi bir liseyi kazanacaklarına inandıklarını söyledi. Sınav öncesinde düşüncelerini dile getiren öğrenciler ise heyecanlı olduklarını ama başaracaklarına inandıklarından emin konuştular.