Dün akşam Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde Düzce Farabi Anadolu Lisesi Türk Halk Müziği Öğrenci Korosunun seslendirdiği Türk Hak Müziği ezgileri,  tüm beğenileri üzerine topladı. Konsere katılan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Düzce Farabi Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve müzik öğretmeni Ahmet Kaya’ya başarılarından dolayı teşekkür etti. 

“Benim meslek hayatımda hep hayal ettiğim manzara buydu” diyen Kırbaç, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.

Kırbaç, “Biz her zaman söyleriz; bir öğretmen her şeyi değiştirir diye. Bunun örnekleri de vardır Anadolu’da, birçok yerde. Bu akşam da Düzce buna en güzel örnek. Bir öğretmen her şeyi değiştirebilir. Ben okulu ziyaret ettiğimde Ahmet Bey okulumuzun müdürü, ‘Müzik öğretmenimiz bir çalışma yapıyor’ diyerek beni atölyesine götürdü. Müzik öğretmenimiz Ahmet Beyi, çocuklarımızla o gün çalışma yaparken görmüştük. Bizim hayal ettiğimiz budur. Özellikle müzik, beden eğitimi, resim öğretmenlerimizin özü budur. Öğrencilerine yeteneklerini ortaya koyacakları fırsatları sunarlar” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin gizli kalmış hazineleri gün yüzüne çıkartan arkeologlar olduğunu belirten Kırbaç,  “Tanıdığım çok değerli bir hocan var, yaşı 90’lara yaklaştı. Çok eskiden söylenen bir şey vardı, ‘Öğretmen heykel tıraştır’ diye. Kıymetli anne ve babalarımız; bu artık geride kaldı. Öğretmen bir arkeologdur diyor hocamız. Bu değerli hocamın değerlendirmesi. Öğretmen bir arkeologdur, arkeolog var olan bir hazinedir. Arkeolog çalışır, çabalar ve o hazineyi bulur, ışıkla buluşturur. İşte bu akşam olduğu gibi de b öyle sergiler” açıklamalarında bulundu.