Türkiye’de yangınlardaki üstün başarıları ve güvenlik önlemlerinin sağlanması açısından sayısız başarılara imza atan İtfaiye teşkilatları, özellikle yaz dönemlerinde Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarında büyük çaba sarf etmişti.

Her yıl Ekim ayının son haftası kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de düzenlenen etkinliklerde, Türkiye’nin gizli kahramanlar itfaiyeciler, bu özel haftada takdir edildi.

İtfaiye Haftası nedeniyle 10 sınıftan oluşan Düzce Namık Kemal İlkokulu 3’üncü sınıfı öğrencileri Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasını ziyaret etti.

Ziyarette, itfaiye erleri minik öğrencilere itfaiyecilerin kullandığı araç ve teçhizatları tanıttı. Öğrencilere yangına karşı ne tür önlemlerin alınacağı konusunda bilgi veren itfaiye erleri, aynı zamanda hangi şartlarda Düzce 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması gerektiği konusunda da bilgilendirildi. Öğrenciler ise, itfaiyeci abilerine merak ettikleri konular ile ilgili sorular sordu.

Düzce Namık Kemal İlkokulu Öğretmenleri, zor şartlarda görev yapan itfaiye erlerine üstün başarılarından dolayı teşekkür etti.