Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkanlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz." dedi.

Sözleşmeli-kadrolu ayrımı kalkıyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılacağını açıklayan Erdoğan, “Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Sözleşmeli öğretmenler, kadrolularla aynı haklara sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik kariyer mesleği olarak tanımlanacak

Öğretmenlikte kariyer yükselme olanakları getirileceğini kaydeden Erdoğan, "Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz. 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde 'başöğretmen' unvanıyla görev yapacaklardır." dedi.

"Uzman öğretmenler bin, baş öğretmenler 2 bin TL fazla alacak”

Erdoğan kıdem farkına göre maaşların da artacağını açıklayarak "Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır. Baş öğretmenlerimize ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapan öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaklar.” diye konuştu. Düzenlemeye göre öğretmenler; adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik olmak üzere 4 kıdeme ayrılacak.