Adaylar, 8 Haziranda gerçekleştirilen orta öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın sonuçları açıklandıktan sonra, kılavuzda yer alan kurallara göre okul tercihi yapabilecek. Sınav sonuçları, 11 Temmuzda açıklanacak.

Fen liseleri tercih edebilmek için Matematik- Fen, diğer okulları tercih edebilmek için Türkçe- Matematik puan türünden en az 160 puan almak gerekiyor.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının http://oges.meb.gov.tr veya http://www.meb.gov.tr adresli İnternet sitesinden yapılabilecek. Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11- 18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Birinci yerleştirme sonucu 25 Temmuzda açıklanacak. Birinci yerleştirme sonucuna göre herhangi bir orta öğretim kurumuna yerleşen aday, sonuç belgesini mezun olduğu okul müdürlüklerinden alacak. Aday, kazandığı okula 28 Temmuz- 4 Ağustos arasında kesin kaydını yaptırabilecek. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan oklu kontenjanları ise 5 Ağustos 2008'de ilan edilecek.

Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanlarını doldurmak için ikinci yerleştirme işlemi yapılacak. Sonuçlar 15 Ağustos2008'de ilan edilecek. İkinci yerleştirme sonucuna göre kayıt hakkı kazanan adaylar 16- 22 Ağustos arasında kesin kayıt yaptırabilecek. 23 Ağustosta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.