Bu yıl son kez yapılan ve ülke genelinde 913 bin 612 öğrencinin katıldığı OKS sonuçları yarın belli oluyor. Sonuçların belli olmasının ardından sınava katılan öğrenciler tercihlerini 11 – 18 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Yapılan tercihlerin sonuçları ise 25 Temmuz'da açıklanacak.

Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://meb.gov.tr" internet adresinden duyurulurken, tercih işlemleri ise "http://oges.meb.gov.tr" veya "www.meb.gov.tr" internet adreslerinden yapılabilecek.

Tercih sonuçları 25 Temmuz 2008'de açıklanırken kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları ise yetkililer tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak. OKS'ye ikinci yerleştirme için başvuruları da 6-10 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılabilecek.

İkinci yerleştirme sonuçları 5 Ağustos 2008'de, açıklanırken 23 Ağustos'ta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Tercihte yükselme işlemi talepleri 24-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 1 Eylül 2008'de açıklanacak.

Öte yandan OKS sınav sonuçları Düzce açısından da özel bir anlam içeriyor. Düzce'nin bu sınavda ülke sıralamasında geçtiğimiz yıllarda son sıralarda yer alması nedeniyle, eğitim seviyesinin yükseltilmesi için yapılan çalışmaların sonucunun da bu sınav ile ortaya çıkacağı yorumları yapılıyor.