2007- 2008 Eğitim dönemi yaklaşık 63bin öğrencinin karnelerini almasıyla sona erdi. 3 ay sürecek yaz tatilini dinlenerek ya da sosyal aktivitelere katılarak geçirecek öğrenciler 8 Eylül’de ders başı yapacak. Düzenlenen karne töreninde öğrenciler karnelerini sınıf öğretmenlerinin elinden aldı.

 

Okullarda öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerden kimisi notlarına sevinirken kimileri de hayal kırıklığına uğradı. Okullarda son ziller çalarken, öğrenciler kadar velilerde büyük heyecan yaşadı. Yaz tatiline giren öğrencilere öğretmenleri, tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

 

Ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de ki okullarda da törenler düzenlendi. Yaklaşık 63 bin öğrencini karne aldığı Düzce de Yeni Taş köprü ilköğretim okulunda Vali Bülent Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer öğrencilere karne dağıttı.

Burada düzenlenen törene Vali ve İl Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü yrd.Zekeriya Güzeldal, daire amirleri, Yeni Taşköprü Köyü Muhtarı Ahmet Kılıç ve öğrenci velileri katıldı.

 

Karne töreni Yenitaşköprü köyü muhtarı Ahmet Kılıç’ın konuşması ile başladı. Kılıç ek bina yapımında katkılarını esirgemeyen Vali Bülent Kılınç ve Yusuf Sezer’ e teşekkür etti.

 

Sezer ve Kılınç ise yaptıkları konuşmalarda öğrencilere yaz tatilini hem dinlenerek hem de kitap okuyarak değerlendirmelerini söyledi. Kılınç ayrıca velilere de karne notları kötü olan çocuklarının psikolojilerine göre hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

 Kılınç ardından öğrencilerden gelecek eğitim öğretim yılında daha fazla ders çalışacaklarına dair söz aldı. Karne töreni öğrencilerin şiir okumaları ve hazırladıkları dans gösterileri ile devam etti. 2007–2008 eğitim öğretim yılı okul birincisi olan Gülseren Aydın’a Vali tarafından teşekkür belgesi verildi. Vali Kılınç ve Sezer ardından okul öğrencilerinin karne sevincini onlara karnelerini vererek paylaştı.  

    

 Daha önce 15 Eylül'de başlayacağı duyurulan 2008–2009 öğretim yılı bir hafta erkene alındı. Buna göre yeni dönemde ilk zil 15 Eylül yerine 8 Eylül Pazartesi günü çalacak. 180 günlük zorunlu eğitim süresi sebebiyle kapanışın 19 Haziran 2009'a denk geleceğini hesaplayan bakanlık, sıcakların öğrenciyi olumsuz etkilememesi için açılışı öne aldı. Yeni takvim, sınav takvimini de kolaylaştıracak. '2008–2009 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi' konulu bir genelge yayımlayan Bakan Hüseyin Çelik, yeni takvimi tüm illere duyurdu. Öğretim yılının 15 Eylül 2008'de başlamasının planlandığı hatırlatılan genelgede, 'resmî tatil günlerinin hafta içine rastlaması sebebiyle' çalışma takviminde değişiklik yapıldığı kaydedildi. Buna göre, 2008–2009 öğretim yılı 8 Eylül 2008 Pazartesi günü başlayacak. Birinci kanaat dönemi 23 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 26 Ocak ile 6 Şubat 2009 tarihleri arasında 15 gün yarıyıl tatili yapacak. İkinci kanaat dönemi 9 Şubat 2009 Pazartesi günü başlayıp 12 Haziran 2009 Cuma günü sona erecek.