Düzce'de şu an elektrik borcu çok olan kurumların başında İlköğretim okulları geliyor. Milli Eğitime bağlı ilköğretim okulları, ödenmeyen bin 865 adet fatura ve yaklaşık 745 bin YTL borç ile ilk sırada yer alıyor. İlköğretim okullarını ödenmeyen 97 adet fatura ve 150 bin YTL ile meslek liseleri takip ediyor. Düzce genelindeki liselerin ise Sedaş' a olan borcu 42 faturayla 17 bin YTL. Anadolu Liselerinin ise ödenmeyen 29 fatura nedeni ile 47 bin YTL borcu bulunuyor.

Okulların dışında Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de Sedaş' a 24 faturalık 13 bin YTL tutarında borcu var. Düzce'de kurum olarak elektrik borcu en az Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurt bulunuyor. Yurdun ödenmeyen 5 faturası bulunurken bu fatulardan 9 bin YTL borcu bulunuyor.

Tedaş ve Sedaş'ın tespitleri ve resmi olarak yapılan uyarılarla kurumların elektrik borçları tespit edildi ama yapılan uyarılara rağmen birikmiş olan borçlar ödenmeyince verilen kesin emre göre okulların ve diğer kurumların elektriği kesilecek. Okulların elektriksiz kalmasıyla birlikte eğitimin uğrayacağı kesinti ise konunun düşünülmesi gereken bir diğer boyutu.