Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit; okulların fiziki ortamlarının geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi faaliyetlerinin süratle tamamlanması, hazırlıkların öğretim yılı başlamadan bitirilmesi, öğrencilerin güzel ve güvenilir okul ortamında öğretime başlamaları için gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Ülkemizde devam etmekte olan koronavirüs salgını nedeniyle okullarımızda alınacak hijyen tedbirleri, öğretmenlere okullarımızda hijyen eğitimi verilmesi, okullarımızda "Hijyen Sorumlusu" belirlenmesi konuları görüşüldü.

21 Eylül tarihine kadar devam edecek olan uzaktan eğitim sürecinde; okullarımızda "EBA Destek Noktaları" oluşturulması, "Okul EBA Sorumlusu"nun belirlenmesi, öğrencilerimizin EBA üyeliklerinin aktifleştirilmesi, velilerimize uzaktan eğitim sürecinde rehberlik yapılması gerektiği vurgulandı.

İlimizde uygulanmakta olan "Başarıya Bir Adım Projesi" kapsamında 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimize koçluk sisteminin uygulanması, öğrenci başarılarının takip edilmesi, başarıyı arttıracak çalışmaların yapılması konularında görüşüldü.

Toplantıda ayrıca; özel eğitim okulları, Kitap Okuma Projesi, dezavantajlı okullar, taşımalı eğitim kapsamında öğretime başlayacak öğrencilerle ilgili çalışmalar, devam eden projeler ve yeni öğretim yılında yapılacak proje çalışmaları konularında bilgilendirme ve değerlendirme yapıldı.