Okullar açılırken ülke genelinde sıcak geçen yaz aylarıyla birlikte içme suyu sıkıntısı da baş göstermişti. Bu konuyu elen alan Mili Eğitim Bakanlığı, okullarda sürekli olarak sağlıklı ve yeterli miktarda içme ve kullanma suyunun bulundurulması zorunluluğu getirdi. Bakanlık ayrıca okullarda bulunan su depolarının temizlik ve bakımının yapılmasına da özen gösterilmesi istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikler ile yönetmelik "e-okul" sistemine uygun hale getirilirken bazı düzenlemeler de yapıldı.

Yönetmelik değişikliği öncesinde sadece kendi devreleri dışında nöbet tutmayan ana sınıf öğretmenleri artık okullarda nöbet tutmayacak. Ana sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilmeyecek, bu öğretmenler, bölümlerinin dışında ve okulda boş geçen derslerin doldurulmasında da görevlendirilemeyecek.

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile gezici okul öncesi sınıfların açılması artık mümkün olacak. Kenar bölge ve kırsal kesimdeki ekonomik durumu yetersiz aile çocuklarının okul öncesi eğitimden yararlandırılması amacıyla gezici otobüs içerisinde ücretsiz okul öncesi eğitim hizmeti veren gezici sınıflar açılacak.