2015-2016 eğitim ve öğretim yarıyılı tamamlandı. Düzce yaklaşık 67 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Notlara yüksek olan öğrenciler karnelerini sevinçle aldı. Zayıfı bulunan öğrenciler, düşük notun hüznünü yaşadı. Kalıcı Konutlar Cumhuriyet İlkokulu’nda Vali Ali Fidan’ın katılımıyla karne dağıtım töreni gerçekleşti. Okulda çiçek ve çikolata ile karşılanan Vali Fidan, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Fidan, önce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve şube müdürleri ile Anasınıfı öğrencilerine hem karnelerini dağıttı hem de çeşitli hediyeler verdi. Fidan’a eşlik eden Vali yardımcısı Selda Duran, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz minik öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Protokol üyeleri ilk kez karne heyecanı yaşayan öğrencilerle sohbet ederek sevincine ortak oldu.

BAŞARI TEK BAŞINA ÇOCUĞA BAĞLI DEĞİL

Ardından 1. Sınıf öğrencilerine karnelerini dağıtan Vali Ali Fidan, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda özellikle velilere tavsiyelerde bulundu:

Fidan, “ Öncelikle tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimiz, idarecilerimize iyi tatiller diliyorum. Bir yarıyılı tamamladık. Yarıyıl bir muhasebe süreci. Bu ara çocuklarımızın durumunu görme fırsatı veriyor. İnşallah çocuklarımızın durumunu değerlendirip eksikliklerin giderilmesi için çaba göstereceğiz. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Ders notları düşük diye çocuklarımızı azarlamasınlar. Dersler mutlaka telafi edilir. Başarı tek başına çocuğa bağlı değil. Burada velilerimize de öğretmenlerimize de eğitim sistemine de düşen vazifeler var.”ifadelerinde bulundu.

Kazasız belasız bir tatil süreci geçirilmesi temennisinde bulunan Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Çocuklarımıza bu tatilde ödev yok. Oyun oynayarak, dinlenerek geçirsinler. Ancak sadece tablete bilgisayara bağımlı kalmasınlar. Fırsat olur da kitap okurlarsa memnun oluruz.”

22 Ocak 2016 tarihinde başlayan sömestr tatili, 5 Şubat tarihinde son buluyor fakat Cumartesi ve Pazar haftasonu tatili olduğu için okullar 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

SINAV MARATONU SÜRECEK

İkinci yarıyılda 8’inci ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınav maratonu olacak. 8'inci sınıf öğrencileri TEOG kapsamında 27-28 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs'ta düzenlenecek.  

İkinci yarıyılda, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması YGS, 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama LYS 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran'da, 5 oturumda gerçekleştirilecek. 

haber;S.KAŞKIR