Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül Pazartesi başlayacak 2022-2023 eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hazırlıkların yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Erdoğan ücretsiz ders kitaplarımızın basımı ve dağıtımının tamamlandığını belirtti.

YARDIMCI KAYNAKLAR DA ÜCRETSİZ VERİLECEK

Bu yıl ders kitaplarının yanında yardımcı kaynakların da ücretsiz verileceğini müjdeleyen Erdoğan, Paramızla kitap alamıyorduk. Kitap bulamıyorduk. Üst sınıflardaki abilerimizden teksir notlarını bile satın alamıyorduk. Ama şimdi kuşe kağıtta basılı kitapları ücretsiz olarak her eğitim öğretim yılının başında sıralarının üzerinde yavrularımızın önüne koyuyoruz. Bu yıl ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz." dedi.

"DAĞITTIĞIMIZ YARDIMCI KAYNAK TUTARI 130 MİLYON"

Sözlerini sürdüren Erdoğan, Dağıttığımız yardımcı kaynak tutarı 130 milyonu buluyor. Milli Eğitim Bakanlığımız tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, küçük onarım, atölye gibi bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi okulların açılmasıyla görevlerine başlayacaklar." ifadelerini kullandı.