Düzce Belediyesi, Düzce Beyazay Derneği ve DÜSED ortaklığı ile hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından değerlendirilmek üzere gündeme alınan “Kusursuz Kafe Projesi” uygun bulunarak ön değerlendirmeden geçti. Proje kapsamında engelli gençlerin çalışma ve sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla girişimler yapılacak.

Peki birçok ilde örneği olan Kusursuz Kafe proje kapsamında  bakım ve koruma altında bulunan Zihinsel engelli bireylerin Mesleki Rehabilitasyonla iş edindirilerek, üretken bireyler olarak sosyal hayata kazandırılacak. Proje uygulamasında meslek elamanları ve yardımcı elemanlar refakatinde sürdürülecek. İşletme olduğu için mali işlerle ilgilenecek kasiyer de görev yapacak

Kafeye Öğretilebilir üst sınır ile Eğitilebilir düzeyde olan17 ile36 arasında değişiklik gösteren gençler seçilecek. kafe rehabilitasyon projesinde; engelli gençler  sosyal, iletişim (dil) becerilerinin gelişmesi, iş ve meşguliyet alanında edindikleri deneyimlerin kullanılması ve pekiştirilmesi, sorumluluk duygusunun ve özgüvenlerinin gelişmesi ile tüm gelişim alanlarında desteklenmeleri amaçlanıyor ve uzun vadede ise iş edinmelerini sağlayacak gelişmeler hedefleniyor. Projenin sosyal boyutunda ise; engellinin toplumsallaşması ve adaptasyon sürecinin gerçekleşmesini sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca tüm süreçlerden daha önemli olarak, toplumun özrü ve özürlüyü tanıması, özürlü bireyin eğitim ve destekle üretken hale gelişine bizzat tanık olması ile sosyal sorumluluğunun farkına varıp, rehabilitasyon sürecine bireysel katılım sağlanacak.