16. INEPO ulusal çevre proje olimpiyatında Türkiye üçüncüsü olan Özel Öncü İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencileri Aysu Kaçar ve Kayahan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’i makamında ziyaret ettiler.

Öncü İlköğretim müdürü Yener Yücel,  proje danışmanı Fizik Öğretmeni İhsan Metin, Biyoloji öğretmeni Mustafa Pirdal’ın da yer aldığı ziyarette öğrencilerin okul gazetesi için sorduğu soruları cevaplayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, milli eğitimde önemli adımlar atıldığını ve öğrenciler üzerindeki sınav baskısının azaltılacağını, önümüzdeki yıl uygulamaya başlayacak olan seviye belirleme sınavı ile öğrencilerin tüm kaderinin üç saatlik bir sınava bağlı olmaktan çıkarılacağını ifade etti.

Proje öğretmeni Mustafa Pirdal ise Düzce’den tek bir okul olarak TÜBİTAK yarışmalarına katıldıkları belirterek, öğrencilerin TÜBİTAK yarışmalarında aldıkları belgeler ile üniversitelerden burs almaya hak kazandıklarını dile getirdi. Alınan bu belgelerin üniversite yaşamında büyük bir avantaj olacağının altını çizen Pirdal, diğer okulların da bu yarışmaya katılmalarını istediklerini kaydetti.

 Ziyaretin sonunda Sezer, ilimize üçüncülük getiren öğrencilere başarı belgesi ile hediyelerini verdi.

Bilindiği gibi Özel Öncü İlköğretim Okulu öğrencileri Aysu Kaçar ile Kayahan Kaya, ‘Çeşitli fiziksel ve kimyasal etmenlerin hücre membranı üzerindeki etkileri;’ konulu projeleri ile 560 proje arasından üçüncülüğe layık görülmüş ve bronz madalya kazanmışlardı.

Öncü Proje Ekibi geçen yıl da katılarak ödül aldıkları BUSEF yarışmasına da katılacak. Yarışma Cumartesi günü sonuçlanacak.