Bugün Düzce Üniversitesi'nde Düzce Teknopark ile ilgili olarak yapılanma çalıştayı vardı. Çalıştaya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, Teknopark ile ilgili olan özel sektör temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, konuklara "Hoşgeldiniz" konuşması yaptı. Sonra Düzce Teknopark için bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak sunum yapıldı.

Yard. Doç. Dr. Serkan Subaşı, yaptığı sunumda şu görüşlere yer verdi; "Gümüşova ilçesinde 490 bin metre kare büyüklüğündeki bir arazi ve Küçükahmetler'de bulunan bir arazi Düzce teknopark'a eklenebilecek araziler arasında bulunuyor. Üniversitemizin hemen karşısında bir 16 dönümlük boş bir arazide teknopark yapılanma binasını yapmak istiyoruz. Küçükahmetler turaplar köyünde 247 bin merekarelik arazinin tahsis çalışmaları ise tüm hızı ile devam ediyor. Biz Düzce teknopark için Arge anketi düzenledik. Bu anketimizin içeriğinde Düzcedeki sanayici profili bulunuyor. Bu sanayileşme profili kapsamında teknopark ile ilgili çalışmalarımız ise devam edecek. Teknopark'ın yapılanma süreci kapsamında bugün yapılan Çalıştayda değerli konuklarıma 7 ana konumuz cevap bekliyor olacak"

Konuşmaların ardından Çalıştay'ın yönetmenliğini yapan Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı İsmail Ervan çalıştay başkanlığına geçti ve çalıştayı yapacak olan 6 Teknopark genel müdür ve yöneticisini sahneye davet etti. Çalıştaya konuşmacı olarak Gebze OSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Emre Aksan, ODTÜ Teknopark Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, İstanbul Teknokent Genel Müdürü Dr. Makina Yüksek Mühendisi İsmail Kasap, Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü Doçent Doktor Serdal Terzi, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Ahmet Başalp ve Gazi Teknopark yöneticisi Ömer Baykal katıldı. Çalıştay her konuşmacının 10 dakikalık sunumunun ardından soru cevap kısmı ile devam etmesinin ardından son buldu.

23158

Haber; Y. ÇALIŞKAN