İl genel meclisi, Düzce Merkez ve ilçelerdeki okullarda alınan güvenlik önlemlerini araştıracak. Meclis üyeleri; İsmail Arslan, İsmail Akalın, İbrahim Canpolat, Ayhan Hacı İslamoğlu ve Muharrem Şen’in imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede Düzce’deki eğitim öğretim veren okullarda can güvenliğinin sağlanması açısından gerekli çalışmaların yapılması için bütçeye ne kadar yük getireceği incelenerek 2013 yılı bütçesinden gerekli ödeneğin sağlanması talep edildi.
Önerge oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu ve Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Komisyonu’na havale edilirken, meclis üyesi İsmail Arslan da önergeyi verme sebeplerini açıkladı.

 Arslan, “Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir bayan öğretmen öğrencisi tarafından teneffüste öldürülmesi dikkat çekici bir olaydır. Son zamanlarda terör olaylarının da yaygınlaşması ve okullara giriş-çıkışların kontrolsüz olması hayati bir tehlike neden olmaktadır. Önlemlerinin arttırılması, çocuklarımızın daha güvenli bir yerde eğitim öğretim görebilmesi için milli eğitim bütçesinden okullarda güvenlik görevlisi alınmasını talep ettik.” Diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR