Düzce ve üniversite için önemli bir proje olan Teknopark Projesinin hayata geçirilmesi için Üniversite Yönetiminin baskılı tutumu sonuç vermedi.
Üniversite ile sanayinin buluşmasını sağlayan Teknopark'ın kurulması için OSB'de belirlenen alan uygun şartları taşımayınca yeni yer arayışlarına girildi. Teknopark için Organize Sanayi Bölgesinde ayrılan alana Cami Alanı tahsis edilmesi ve Teknopark için ayrılan alanın devrinde yaşanan bürokratik aksaklıklar nedeniyle Üniversite yönetimi, Osb'den umudunu kesti.


Teknopark Projesi'nin Düzce'de hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunarak Valilik, belediye ve sivil toplum örgütlerini harekete geçiren ve destek alarak somut adımlar atılmasını sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya, belirlenen alanın tahsisinde yaşadığı sorunlar nedeniyle bu önemli yerden umudunu kesti. Üniversite ve sanayi işbirliğini sağlayan ve Düzce açısından önemli bir proje olan Teknopark'ın yer sorununun aşılması için üniversite yönetimi yeni yer arayışı içerisine girdi. Teknopark'ın kurulacağı alanın çok özellikli olmasına dikkat eden üniversite yönetimi OSB'deki alanın uygun şartları taşamaması ve özellikle tahsis noktasında karşılaşılan sorunlar üzerine bu alandan vaz geçtiğini duyurdu. Teknoparkın kurulabilmesi için şimdi Düzce'de yeni bir alan arayışına girildi.