Her yıl ilköğretim son sınıflardaki öğrencilerin heyecanla beklediği ve bu sene son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı. Türkiye genelinde 97 öğrenci tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi olurken, bu öğrenciler arasında Düzce'den de iki öğrenci yer aldı.

Sınavlarda Düzce'nin Özel Okulların eğitim seviyesine yaptığı katkı da gözlerden kaçmadı. Özel okulların öğrencilerin neredeyse tamamının oldukça yüksek puanlar aldıkları belirtilirken Türkiye birincisi olan iki öğrencinin ve sıralamaya giren pek çok öğrencinin de Düzce'de bulunan özel okullardan olduğu dikkat çekti.

Sınavda, özel okul öğrencileri Melike Dertli ve Osman Aydın Türkiye birincisi olurken, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Türkiye Birincisi Melike Dertli ve tüm soruları doğru cevaplamasına rağmen notlarının yeterli olmaması nedeniyle geri sıralarda yer alan Uğur Çakır'ı tebrik etti. Osman Aydın'ın ise İstanbul'da olduğu öğrenildi. Vali Kılınç öğrencilerin başarısının devamını diledi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, il sıralaması üzerinde çalıştıklarını, Düzce'nin sıralamasının ortaya çıkmasının bir iki gün alabileceğini söyledi.

Uzmanlar, soruların geçtiğimiz yıllara nazaran kolay olması nedeniyle çok sayıda birincinin çıkmasının doğal olduğunu belirtirken, öğrencilere, okulların öğrenci alırken uyguladıkları taban puanlarında da oldukça büyük bir yükselme beklendiğini, tercihlerin buna göre yapılması gerektiği uyarısında bulundular.

Türkiye Genelinde 913 bin 612 öğrencinin katıldığı son OKS sınavına, Düzce'den de yaklaşık 5 Bin 500 civarında öğrenci katılmıştı.