Bugün düzenlenen 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu temel atma törenine, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce Cam Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş ve AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

“Düzce’nin en büyük okulu olacak”

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 48 derslikli Kasım Aktaş Ortaokulu’nun Düzce’deki en büyük eğitim kampüsü olduğunu belirterek, “Burası Kasım Aktaş ortaokulu olacak. Burası arazi yaklaşık 18 dönümdür. Bu okulu inşallah gelecek eğitim dönemine yetiştireceğiz. Hafriyat işini ve peyzajını Düzce Belediyesi yapacak. Bu okulun 24 dersliğini, yani yarıdan fazlasını Kasım Bey üstlendi. Diğer kısımlarını Milli Eğitim Bakanlığı ve bize bağış taahhütlünde bulunan diğer iş adamlarımızın destekleriyle yapacağız. Belediyemiz de buna destek olacak. Gelecek yıl, yani 2020 – 2021 eğitim yılına burası yetişecek. Biliyorsunuz bir işin bitirilme süresi, bir işin bitirilmesini istendiği kadardır.  İnşallah bir hafta içinde Düzce Belediyesi hafriyatını tamamlayacak. Burası zemin artı 2 katlı bir okul olacak. Toplam 48 dersliği olacak. Bu okulun projelendirmesini İl Özel İdaresindeki arkadaşlarımız yapacak. Bu proje, bütün Düzce’nin katılımı ile yapılan bir proje. Özel İdaremizin desteği var, Belediyemizin desteği var, Sayın Valimizin desteği var, sağ olsun en büyük destek Kasım Beyin. Bu okul 48 derslik olması nedeniyle, Düzce’nin en büyük eğitim kampüsü olma özelliğini taşıyor” dedi.

Aktaş: “Bana bu fırsatı verdikleri için Sayın Bakanımız Özlü’ye teşekkür ediyorum”

Okulun yapılmasına en büyük desteği veren iş insanı Kasım Aktaş, kendilerine böyle bir fırsatı sundukları için, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve törene katılanlara teşekkür etti. Aktaş, “Okulumuz inşallah gelecek seneki eğitim öğretim yılına yetişecek” diye konuştu. 

Yılmaz: “Ayşe Keşir arsa tahsisi için büyük emek harcadı”

Törene katılan MHP Milletvekili Ümit Yılmaz’da, Düzce’ye böyle bir eğitim kurumu kazandırdığı için İş İnsanı Kasım Aktaş’a teşekkür ederek, “İş adamı, değerli hemşehrimiz Kasım Aktaş’a Düzce’ye böyle bir eğitim kurumu kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yine Düzce’de kamu ve özel işbirliği ile yapılacak olan bu okula emeği geçen Sayın Milletvekilimiz Ayşe hanıma da teşekkür ediyorum. Çünkü arsanın tahsisi için çok büyük mücadele verdi, yine Sayın Valimizin okulun koordinasyonunda değerli emekleri oldu, Sayın Belediye Başkanımız ve eski Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye ki en büyük emeği o harcadı; ben hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Keşir: “Kasım Aktaş’a teşekkür ediyorum”

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’de, İnşa edilecek okulun Düzce’de ki en büyük eğitim kurumu olacağına dikkat çekerek, “Bu okulun yapıldığı arazinin tahsisi için yaklaşık bir yıldır büyük mücadele verdim. Bugün okulumuzun inşaat çalışmaları başladı. Ben bu okulun yapılmasında en büyük emeği veren Kasım Aktaş Beye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Atay: “Düzce Valiliği olarak gerekli desteği vereceğiz”

Düzce Valisi Cevdet Atay ise, Düzce Valiliği olarak okul inşaatı için gerekli destekleri vereceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, temel atma çalışmalarını Düzce Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, butona basarak başlattı.

Haber: Savaş ARI