Milli Eğitim Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına 1 ay gibi kısa bir süre kalması, Düzce’nin yeni eğitim öğretim yılına ne kadar hazır sorusunu akıllara getirdi.
Depremin ardından yapılan prefabrik okullardan 14 yıldır kurtulamayan Düzce, yıllardır her eğitim dönemine sancılı giriyordu. Depremin ardından geçen 14 yılda Düzce’de prefabrik okulların izleri temizlenmeye çalıştı. Eğitim sendikaları ve muhalefetin dilinde pelesenk olan konuların başında gelen prefabrik okullarla ilgili bu yıl sözden çok icraat görülecek.


Hamle yılı


2014-2015 eğitim yılı depremden bu yana fiziki mekan yetersizliğinin sorun olmaktan çıkartılan yıl olacak. Düzce'de sınavlardaki başarısızlıkta temel sorun olarak gösterilen bina eksikliğinde bu yıl hamle yılı olacak.
Yük hafifleyecek


2014-2015 eğitim öğretim yılında ikisi spor salonu olmak üzere 32 okulun yapımı devam ediyor. Bu okullardan 8’i ortaokul ve ilkokul binası, 4’ü ise anaokulu olmak üzere toplam 12 okul yeni hizmet binasında eğitim vermeye başlayacak. Düzce Milletvekili Fevai Arslan’dan aldığımız bilgiye göre şubat ayında ise iki spor salonu ile birlikte 12 okul binası daha hizmete girecek. Milletvekili Fevai Arslan, ihalesi yapılmayan 3 okul kaldığını onlarla ilgili hazırlıklarında tamamlandığı bildirdi. Yeri hazırlanan okulların projeleri üzerinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.


Eğitim kampüsü beklemede


Düzce’de okullaşma problemini tamamen ortadan kaldırması beklenen Gümüşpınar’daki Eğitim Kampüsü ise genel değerlendirmeye alındığından bu yıla yetişmeyeceği belirtildi.
Bu yıl 24 okulun açılacak olması Düzce’nin eğitimde kanayan yaralarından biri olan Prefabrik okullarda gözle görülür atılım sağlayacak. Böylece Düzce’de eğitiminde kambur olan okulların yükü büyük oranda hafifletilecek.


Bakanın ismi verildi


Düzce’deki prefabrik okulların yerine yenilerinin yapımı için dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in sağladığı katkıdan ötürü yeni yapılan okullardan birine ismi verildi. Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde bulunan aynı binada eğitim veren Şehit Yalçın Güzeler ilk ve ortaokulunun bulunduğu bahçeye yeni bir bina yapılmasına karar verildi. Geçtiğimiz yıl merkeze alınan Düzce eski Valisi Adnan Yılmaz döneminde alınan kararla okul bahçesi içerisindeki alana yeni okul binasının inşaatına başlanarak, yapımı tamamlandı. Önümüzdeki dönemde eğitim öğretime açılacak ilk okul kısmının taşınacağı yeni binaya Şehit Yalçın Güzeler isminin yerine Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’in ismi yer alacak.