Milli Eğitim Bakanlığı, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde toplam bin 369 orta öğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak. Bu okulların Düzce’den de 5 lisenin sınavla öğrenci alacağı bildirildi.

Öğrenciler sınav başvurularını, yarından itibaren başlamak üzere 18 Nisan'a kadar yapabilecek.
Düzce’de sınavla öğrenci alacak okullar ve kontenjan sayıları ise şöyle:
Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi 90 kontenjan
Düzce Anadolu İmam hatip Lisesi 120 kontenjan
Düzce Fen Lisesi 90 kontenjan
Düzce Turgut Özal Lisesi 180 kontenjan
Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30 kontenjan
 
Düzce’ye “Proje İmam Hatip Lisesi”
Öte yandan 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar ile belirli eğitim reformu ve programları uygulayan okulların proje okulu olarak belirlenmesinin arından Düzce’ye de proje imam hatip lisesi kazandırıldı. Bakanlık tarafından açıklanan sınavla öğrenci alacak okulların listesinde 120 kontenjanlık olarak belirtilen Düzce Anadolu İmam hatip Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında Tevfik İleri Ortaokulu’nda faaliyete geçecek.

Proje okullarına gönderilen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel olarak atanıyor. “Proje Okullar” ile kaliteli okul, kaliteli öğretmen ve kaliteli öğrencinin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Haber: M.AYDIN