Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “2023 Eğitim Vizyonunda ‘Yenilikçi uygulamalara imkân sağlanacaktır’ hedefinden yola çıkarak okullarımızın bölgelerinde faaliyet gösteren bilim merkezi, müzeler, sanat atölye ve merkezleri, teknoparklar, üniversiteler, belediye eğitim alanları ve bilim ve sanat merkezleri ile işbirliklerinin arttırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır.

Ayrıca ilimizde faaliyette bulunan hastane, bakım evi, sevgi evi, Kızılay, Yeşilay gibi amacı sosyal sorunlara çare olmak olan kuruluşlara ziyaret gerçekleştirilecek sosyal projeler hazırlanması veya sosyal projelere katılım sağlanacaktır. Bulunduğu bölgeyi daha iyi tanımasına yardımcı olmak amacı ile bölgenin kültürel ve turistik yerleri gezilecektir, bölgeye özgü değerler tanıtılacaktır.
Her okulun giriş bölümüne Düzce’yi Tanıyorum Köşeleri yapılarak proje yaygınlaştırılması yapılacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Proje uygulayıcılarının Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 7 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı resmi temel eğitim okulları olacağı belirtildi.

Düzce Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, projenin fikir ve yazım aşaması tamamlandıktan sonra onaya sunulacak ve kurum web sitesinde yayımlanacağı, Düzce’yi tanıtan etkinlikler düzenlenerek velilerin de katılımını sağlayacaklarını, Düzce’de faaliyet gösteren sanat atölyeleri, bağımlılıkla mücadele dernekleri, geri dönüşüm alanında faaliyette bulunan kurum ve kuruluşların öğrencilere tanıtılacağını amaçladıklarını belirttiler.

Etkinlikleriyle bilgi, deneyim, kültür ve değer paylaşımını ve sürdürülebilirliğini sağlamak, Okullar arasında ortak bir tema üzerinde işbirliği ve diyalogu  arttırmayı ön plana çıkaracak bu projede çeşitli yarışmaların da düzenleneceği öğrenildi.





Haber: H. DURNA


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ