Mesleki eğitimin geliştirilmesi ve meslek liseli kalifiye eleman istihdamının arttırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) "Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları" tüm yurtta hayata geçirildi.

Proje kapsamında her bir OSB ile bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eşleştirildi. Açılan Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları’na bu okullardan, OSB’deki firmalar ile köprü vazifesi görerek eğitim-istihdam işbirliğini sağlamak üzere öğretmenler ve idareciler görevlendirildi.

3 okul 3 OSB ile eşleştirildi

Düzce’de de 3 okulun 3 OSB ile eşleştirilmesi sağlanarak okullarda Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Büroları kuruldu. Düzce OSB ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce 2. OSB ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gümüşova OSB ile Gölyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eşleştirildi.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Mesleki Eğitim Merkezleri Toplu Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımlarıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Vali Atay, Beştepe’deki törene katıldı

Açılış programına Düzce Valisi Cevdet Atay, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Sarıoğlan, Düzce OSB Müdürü Aylin Özdemir ve Gümüşova OSB Müdürü Ahmet Serdar da katıldı.

Düzce’den canlı bağlantı

Düzce’de de Vali Yardımcıları Yakup Tatoğlu, Batuhan Sarıoğlu, Gümüşova Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Organize Sanayi Bölgeleri’nin temsilcilerinin katılımlarıyla, OSB Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Ofislerinden eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene çevrimiçi bağlantı kurularak katılım sağladı.