‘Refah içinde bir ülke, akılcı çözümlerle teknoloji geliştirebilen ve ihraç eden bir Türkiye’ sloganlarıyla Düzce’deki ortaokullarda hayata geçirilen "Düzce Kodluyor" Projesinin kapsamı genişletildi.



Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, projenin yürütüldüğü okullarda verilen ‘Kodlama ve Robotik Eğitimi’ kapsamında Fen Lisesi, Anadolu Liseleri ve Meslek Liselerinin de aralarında bulunduğu 11 farklı liseden seçilen yeterli düzeyde programlama bilgisine sahip 26 öğrenci ileri düzey programlama kursuna alındı.
Proje kapsamındaki bu kursta eğitim görevlisi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Koordinatörleri görev alacak. Kurslar Düzce Bilim Sanat Eğitimi Merkezi-Kodlama Atöyesi´nde hafta sonları ve yıl boyu devam edecek. Seçilen öğrenciler lise öğrenimleri süresince HTML, Javascript, Bootstrap, HTML 5, programlamanın temelleri, C++, C# ve SQL dili alanlarında eğitim alacak.

"Düzce Kodluyor" ekibi çalışmalarını Dünyanın her yerinde kullanılan sosyal medya ve iletişim teknolojileri gibi ekonomik katma değeri yüksek-maliyeti az olan yazılım endüstrisi için gençleri geleceğe hazırlamak ve üreten nesiller yetiştirmek amacıyla sürdüreceği ifade edildi.



 

Haber: Y. SEVER