Çok uzun zamandır açılmasını beklenen Radyo Düet, kampüsün tam kalbinde yayın hayatına bugün itibariyle başladı. 7/24 kesintisiz yayın yapacak olan Radyo Düet, farklı alanlarda, dinleyicilerine keyifli anlar yaşatacak; kampüsün gözbebeği ve yaşam enerjisi olacak.



Radyo Düet ile Radyo Televizyon bölümünde öğrenim gören öğrenciler derste gördükleri teorik bilgileri uygulamaya geçirme imkânı bulacak.



“Katkı sağlamak isteyen herkese açık burası”
Radyo Düet’in açılışı öncesinde kurdele kesimi sırasında bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, şunları kaydetti:

“Aslında çok beklediğimiz bir zamandı, bugün nasipmiş. Her şeyden önce çok emek veren biz isterdik aslında çok Radyo ve Televizyon Sinema bölümümüzün liderliğinde kuruyor olalım. Ama bu iş akademik alan meselesi değil, gönül meselesi. İnsanın gönlü akacak, gönlünden geçecek, kurumsal düşünecek, öyle yapabilecek. Sağ olsun Sadi Hocam gönül verdi, bütün deneyimini bizler için seferber etti. Yine aynı şekilde projelendirdiler İdris hocamla, sevgili İlyas kardeşimde yer verdi. Hele ki en önemli iş oydu, alanı bulmak bizim için çok kolay değildi. Çok da yakıştı buraya kampüsün tam ortasında, kalbinde çok da güzel bir alan oldu. İnşallah buradan üniversitemizin sesini çok güzel daha yayma, duyurma şansımız olacak. Bir işi daha el birliği ile başarmış olduk. Katkı sağlayan, bundan sonra katkı sağlayacak olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gönül vermek isteyen, katkı sağlamak isteyen herkese açık burası.”



“Çok uzun zamandır hayal ettiğimiz bir unsuru başarmış olduk”
Çakar ayrıca Radyo Düet’in ilk canlı yayınını da yaptı. Çakar, kendisini dinleyicilere tanıtmasının ardından şöyle seslendi:

“Çok uzun zamandır hayal ettiğimiz bir unsuru da böylece başarmış olduk. Uzun zamandan beri test yayınında olan Radyo Düet bundan sonra Düzce Üniversitesi sevenleriyle, dinleyicileriyle inşallah bu frekansta buluşacak diyorum. Bugün çok güzel bir gün 18 Mart, Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anma günü bu vesileyle tüm dinleyicilerimiz için Çanakkale Türküsünü çalıyoruz.”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde resmi törenle açılışı yapılan Radyo Düet ayrıca kahramanlarımızı da unutmadı. Yayın hayatının ilk gününde ilk ses Çanakkale’den geldi ve “Çanakkale Türküsü”nü dinleyicileriyle buluşturdu.



“Radyodan sonra televizyonumuzu da kurmak istiyoruz”
Haber merkezimize verdiği özel röportajda Çakar, şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Üniversitemizin etkinliklerini, sesini, vizyonunu daha fazla duyurabilmek, daha fazla kişiye ulaşabilmek için önce radyomuzu, sonra televizyonumuzu inşallah kurmak istedik. Bunun ilk aşaması olan üniversitemizin kurulumunu da gerçekleştirdik. Geçen haftadan bu yana test yayınında radyomuz. İnşallah bugünden itibaren sürekli olarak 7/24 kesintisiz yayın yapmaya başlayacak. 1 ay içinde de bundan sonra kısmi zamanda öğrencilerimizin, radyo televizyon sinema öğrencilerimizin hocalarımızın katkıları da eklenerek burada çok farklı alanlarda sanattan spora, ticaretten siyasete çok farklı konuların konuşulduğu, çok farklı konukların ağırlayan, çok farklı alanlarda müzik yayını yapan programlar gerçekleştiren bir radyo olarak dinleyicilerin hizmetine sunulmuş olacak.”



Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ