2010-2011 Eğitim Öğretim yılında, ikinci yarıyılın başlaması ile birlikte okullardaki güvenlik tedbirlerinin değerlendirilmesi amacı ile Cumayeri Kaymakamı Zafer Coşkun başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feridun Baltacı, Emniyet Amiri Aytaç Tefek, merkez okul müdürleri ve okullardan sorumlu polis memurları katıldı.

Toplantıda okullara velilerin rastgele gelip gitmemesi gerektiği onun için de randevu sistemine geçilmesi önemi üzerinde duruldu. Randevu sistemine geçmenin, okullarla alakası olmayan insanların gelişi güzel bir şekilde okul ve okul bahçelerine girmesinin de önüne geçeceği, çocuklara karşı yapılması muhtemel yanlış hareket veya şiddete de engel olacağı vurgulandı.

Okul idaresi ve öğretmenle görüşmek isteyen velilerin önceden telefonla randevu almasının hem veliler ile daha yakından ilgilenme fırsatı vereceği, hem de öğretmen ve idarecilerin zamanlarını daha etkin ve verimli kullanacağı anlamına geldiği belirtildi. Ayrıca okulların girişlerinde kimlik kontrolü uygulamasına da geçilecek.

Ziyaretçilerin isimleri, imzaları alınacak, kimleri ziyaret edeceği sorulacak. Randevusuz kimseler okul idaresinin izni dışında okullara alınmayacak. Teneffüslerde okul bahçesindeki nöbetçi öğrenci sayısı arttırılacak. Nöbetçi öğretmenlerin daha dikkatli davranmaları ve şüpheli gördükleri durumları anında bildirmeleri sağlanacak. Olumsuzluk durumunda okul polisleri ile temasa geçilecek.

Okulların güvenliği için okullarda kamera sisteminin yaygınlaştırılması kararı da çıktı. Okulların çıkış ve giriş saatlerinde araç trafiğinin daha sık denetimi ve kontrolü yapılacak. Okul bahçelerinde, okul dışından kimsenin bulunmaması sağlanacak. Okul çevresindeki şüpheli durumlar ve şüpheli hareketleri gözlenen şahıslar anında emniyete ve okul polisini bildirilecek ve gerekli tedbirler alınacak.

Ayrıca okul polisleri ve okul müdürleri ile durum değerlendirmesi anlamında ayda bir ve gerek gördükçe toplantı yapılacak. Öğrencilerin güvenli ortamlarda eğitim öğretimlerini görmesi anlamında gerekli her türlü tedbirin alınması sağlanacak.

Cumayeri Kaymakamı Zafer Coşkun, “Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli. Onlar, ailelerin bizlere emanetleridir. Bu konuda da eğitim konusunda olduğu gibi zaafa tahammülümüz yoktur. Herkes üzerine düşen görevi çok büyük hassasiyetle yapmalıdır.” dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR