Sadık Gültekin’in sunumuyla ekranlara gelen, üniversite seçimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, eğitim kurumları hakkında merak edilenler, öğrenci ve velilerin tercih sürecindeki davranışları gibi birçok konunun konuşulduğu programda, Rektör Prof. Dr. Çakar, Düzce Üniversitesi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

‘SEVMEDİĞİNİZ ALANDA BAŞARILI OLAMAZSINIZ’

İnsanın sevmediği, ilgi duymadığı ve yetenekli olmadığı bir alanda başarılı olmasının uzun vadede pek mümkün olmayacağını belirterek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Çakar, gençlerin artık meslek seçmeye odaklandığını ifade etti. Rektör Çakar, temelleri 1976 yılına dayanan ve 2006 yılında kurulduğunda 3 Fakültesi ve 3 bin öğrencisi bulunan Düzce Üniversitesi’nin, bugün 30 bin öğrenciye, 13 Fakülteye, nitelikli ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara sahip, her geçen yıl uluslararası sıralamalarda yerini yükselten, girişimci, yenilikçi ve dinamik bir üniversite olduğuna vurgu yaptı.

‘ÜNİVERSİTEMİZDE EKİP RUHU VAR’

Düzce Üniversitesi’nin dünyada 1527 üniversite arasında sanayi geliri açısından 258. sırada, Dünya Genç Üniversiteler sıralamasında ise Ülkemizdeki köklü üniversiteleri geride bırakarak ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Çakar, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması ile URAP Devlet Üniversiteleri Sıralamasında da Düzce Üniversitesi’nin ilk 50 içerisinde yer aldığını sözlerine ekledi. Bu başarıların kazanılmasında ekip ruhunun önemine dikkat çeken Çakar, “Benden öte biz olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘SABIRLI VE CESUR OLUN’

Düzce Üniversitesi’nin bir ihtisas üniversitesi olduğunun da altını çizen Rektör Çakar, sağlık ve çevre alanlarında katma değerli çalışmalar yürüttüklerini, paydaşlarla yakalanan sinerji ile bölgesel kalkınmaya destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Düzce Teknopark vasıtası ile öğrencilerin girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkardıklarını belirten Prof. Çakar, öğrencileri akademisyenler ile proje çalışmalarına ya da Üniversite bünyesinde yer alan 100’den fazla öğrenci topluluklarına katılmaya teşvik ederek onların yaşamlarında iz bırakmaya çalıştıkları vurgusunda bulundu. Son olarak öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Çakar, bilgiye erişmenin çok kolay olduğu günümüzde gençlerin sabırlı olmalarını, sevdikleri, ihtiyaç duydukları ve azmettikleri alanda çalışmalarını ve en önemlisi de cesur olmalarını tavsiye ederek konuşmasını noktaladı.