Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla istifasının istenmesi, gündemdeki yerini koruyor.

Çakar’ın istifasının ardından Düzce Üniversitesi’nin yeni rektörünün kim olacağı kamuoyu tarafından merakla beklenirken, YÖK yeni rektörün belirlenmesi için Düzce Üniversitesi Rektör Adaylığı Başvuru İlanı yayımladı.

İlanda Düzce Üniversitesine rektör ataması yapılacağı bildirildi. Öte yandan adaylar 17 Haziran 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecekler.

İlanda rektör adayları için başvuruda istenen belgeler ise şu şekilde sıralandı:

Başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, rektör adayı bilgi formu, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge, bulunduğu veya son görev yaptığı Üniversite/Kurumdan alınan disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesi.

Ayrıca, Başvuruların posta yolu ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği, "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da gönderilebileceği kaydedildi.